Дводневна посета делегације из Националног центра за вањско вредновање образовања из Републике Хрватске Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања

Након присуствовања конференцији „Подели знање – школе у акцији!“, делегација из Републике Хрватске је два дана провела у Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања. Након поздравне речи директора Завода, др Бранислава Ранђеловића, заменица директора, др Гордана Чапрић, упознала је госте са вредновањем квалитета рада школа, изнела рефлексије о првом циклусу вредновања школа и говорила о плановима за наредне кораке у вредновању.

Потом су руководиоци Центара и координатори Завода представили: методологију вредновања установа, развој капацитета школа за вредновање, ISO стандардизацију, завршни испит у основном образовању кроз ISO призму а потом и национална и школска извештавања. Колеге из Завода за унапређивање образовања и васпитања говориле су о оцењивању вештина на завршним и матурским испитима у средњем стручном образовању и о стручном усавршавању запослених.