Мудл обука за наставнике

Поштоване колегинице и колеге,

Добродошли на страницу преко које се укључујете на обуку за примену формативног оцењивања у дигиталном окружењу.

Обука је усмерена на оснаживање наставника, стручних сарадника и директора и односи се на боље разумевање формативног оцењивања, пружање подршке наставницима за коришћење разних дигиталних алата, техника и материјала, као и прикупљање и ширење информација о инспиративним праксама формативног оцењивања, кроз остваривање сарадње и размене мишљења у заједници практичара.

Обука се реализује у три корака:

Први корак се односи на учешће у првом модулу онлајн обуке на Мудл платформи који се састоји од пет тема. Он подразумева индивидуални приступ у раду, а ви ћете сами одредити време за које ће прећи лекције. На крају сваке лекције се налази питање које се вреднује.

Други корак је да оно што је научено на онлајн обуци проверите кроз вежбу. Зато ће бити организована радионица у школи, а радионицу ће водити неко од колега из ваше школе. Тада ћете имати прилику кроз практичан рад примените научене садржаје и кроз вођену дискусију размените размишљања са колегама у заједници практичара. Радионица ће бити организована кроз фронтални рад, групни рад, игре улога, дискусије и сл.

На крају, након реализоване радионице, трећи корак је да се вратите на Мудл платформу и да у оквиру  Модула 2, који се накнадно отвора, урадите кратак завршни тест и попунити евалуациони лист о целокупној обуци. Ове активности су неопходне ради осигурања квалитета и праћења ефекта обуке. У оквиру овог модула су такође доступни форуми на којима ћете, уколико желите, моћи да саопштите искуства која се односе на обуку, праксе формативног оцењивања, као и друге теме за које мислите да су од значаја за ову врсту оцењивања.

Учешћем у овом програму обуке имаћете прилику да развијете компетенцијe за наставу и учење (К2), компетенције за подршку развоју личности детета и ученика (К3) и комуникацију и сарадњу (К4). Проласком кроз целокупну обуку добијате сертификат од стране Завода у износу од 12 сати стручног усавршавања у складу са решењем министра бр. 610-00-00439/2020-07.

У обуку се можете укључити уколико је Ваша школа узела учешће у Пројекту и пријавила Вас као полазника. За наставак рада и прелазак на нашу Мудл платфрому кликните ОВДЕ.