Одржана конференција „Подели знање – школе у акцији!

У Београду, 29. јануара 2018. године, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центра за образовне политике и Уницефа одржана је конференција „Подели знање – школе у акцији!“ за крај првог циклуса пројекта „Унапређивање квалитета образовања у Србији кроз унапређивање ефективности система спољашњег вредновање рада школа и развој хоризонталног учења између школа – SHARE“.

Уводна обраћања имали су: Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранислав Ранђеловић, директор Завода,  Јасминка Чекић Марковић, директорка Центра за образовне политике и Мишел Сен Ло, директор Уницефа за Србију.

О значају хоризонталног учења и умрежавања у образовању учеснике говориле су Хана Граингер Клемсон из Европске комисије и  Летиција Антонович из Регионалне канцеларије Уницефа.

О достигнућима, изазовима и препорукама SHARE пројекта говорили су:  Тања Ранковић, руководилац програма образовања Уницефа за Србију, Гордана Чапрић, заменик директора Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Дејан Станковић, истраживач у ЦОП-у.

Након тога, уследила је дискусија са темом „Умрежавањем до бољег квалитета образовног процеса – искуства из SHARE пројекта“ и представљене су школе изабране за други циклус SHARE пројекта.