Позив за учешће у пилот-обуци Онлајн и хибридна настава у дигитално компетентној установи

25.05.2021. У оквиру пројекта Нова писменост, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у сарадњи са Иницијативом „Дигитална Србија“ и Фондацијом PROPULSION Фонд организује пилот-обуку Онлајн и хибридна настава у дигитално компетентној установи. Ова пилот-обука намењена је наставницима, стручним сарадницима и просветним саветницима из основних и средњих школа, те школских управа са територије Републике Србије. Обухватиће 200 полазника из различитих установа.

Обука ће почети 1. јуна 2021. године у 10 часова и трајаће 4 недеље. Биће организована у онлајн окружењу и модерисана.

У овој фази, обука није акредитована. Полазници који успешно заврше све предвиђене активности и проуче све материјале добиће уверење о успешно савладаном програму неформалног стручног усавршавања у трајању од 32 сата. У складу са повратним информацијама добијеним након пилот-обуке и расположивим средствима, обука ће бити акредитована и омогућена за похађање трочланим школским тимовима током 2022. године.

Наставници, стручни сарадници и просветни саветници заинтересовани за похађање ове пилот-обуке потребно је да попуне ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР до недеље 30.05. у 23:59 часова. С обзиром на то да је циљ организатора што већи обухват образовних институција, критеријум за избор 200 полазника биће установа из које долазе и време пријаве.

Списак одабраних учесника пилот-обуке биће објављен у понедељак 31. маја до 12 часова. Истог дана полазницима ће бити достављени параметри за приступ платформи за онлајн учење Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања.