Позив за конференцију и сајам “Дигитално образовање 2021”, 8-10 април. 2021. године

15.03.2021. Конференција „Дигитално образовање 2021“ се организује по други пут, са циљем окупљања образовно васпитне заједнице у Србији и региона и рада на унапређењу квалитета образовања кроз употребу информационо-комуникационих технологија (ИКТ). Догађај ће се одржати онлајн, 8-10 априла 2021. године.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЕРИ

У организовању догађаја, поред Центра за образовне технологије на Западном Балкану, Дигитално Образовање 2021, учествује и Министарство просвете, науке и технолошког развојаЗавод за унапређивање образовања и васпитањаЗавод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Привредна комора Србије и Фондација Петља, уз подршку компанија Мицрософт и Орацле, али и других партнера. Дигитално образовање 2021 је део регионалне иницијативе ,,Дигитално образовање за Западни Балкан 2020, чије спровођење је подржао Балкански фонд за демократију у Србији.

ЦИЉЕВИ КОНФЕРЕНЦИЈЕ И САЈМА

,,Дигитално Образовање 2021” има за циљ да окупи образовно-васпитну заједницу и компаније које имају производе намењене образовања, и да кроз тродневни програм успостави размену знања и искустава, изазова и потреба са лица места, прикаже иновативне приступе у раду и праксама, представи наставне методе примене ИКТ алата у образовању.

ПРОГРАМ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Конференција ће бити подељена у три дана. Програм ће обухватити заједничке теме попут националних и европских смерница, стандарда и препорука, примера из региона и панел дискусију на тренутно актуелне теме образовања на даљину. Такође, програм ће садржати 4 виртуелне собе, подељене по нивоима образовања, односно 4 програма намењена предшколству, основном и средњем, високом и инклузивном образовању. Паралелно са овим програмом, одвијаће се и виртуелни сајам током ког ће излагачи имати могућност да представе своја решења и производе.

Конференција је акредитована од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Детаље о програму претходно организоване конференције Дигитално образовање 2020, можете пронаћи овде.

ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕСНИКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Уколико желите да посетите овај догађај, пријавите се путем пријавног формулара,  пријављивање је отворено до 5. априла 2021. године. Учешће на конференцији је бесплатно, предавања ће бити на српском и енглеском језику, за учеснике конференције су обезбеђени сертификати о учешћу.

ПРИЈАВИТЕ СЕ ДА БУДЕТЕ ПРЕДАВАЧ

Уколико сте запослени или активни у сектору образовања и васпитања , током конференције Дигитално Образовање 2021, имате могућност да учесницима представите своје знање, идеје и искуства било да се односе на тренутно актуелна збивања и начин на који сте одговорили на изазове онлајн образовања, било да се тема односи на примену икт-а под уобичајеним околностима а представља иновацију у примени. Позивамо Вас да се пријавите за предаваче конференције Дигитално Образовање 2021. Пријављивање ће трајати до 10. марта 2021. године путем пријавног формулара. 

САЈАМСКИ ПРОГРАМ

Поред тематског програма намењеног предшколском, основном и средњем, високом и инклузивном образовању, конференција ,,Дигитално образовање 2021“, током тродневног програма имаће и сајамски програм током ког ће учесници конференције моћи да се упознају са најновијим производима и решењима  намењене образовању уз присуство бројних ИКТ компанија и образовних институција које ће представити најновија технолошка решења

EDTECH WESTERN BALKAN AWARDS

Центар за образовне технологије Западни Балкан, заједно са партнерима, покреће “EdTech Western Balkans Awards” (EWBA), регионалну иницијативу са циљем препознавања и признавања иновативних примера примене дигиталних технологија у формалном и неформалном образовању. Такође, иницијатива има за циљ да пронађе, укаже на, и истакне изузетне личности, производе и пројекте који су директно утицали и направили искорак у динамичном сектору дигиталних технологија у формалном и неформалном образовању.

Прикључивањем иницијативи EWBA, учесници добијају могућност да њихов рад, ангажовање или производ буду препознати и означени ознаком изузетности, што се потврђује ознаком квалитета, додељеном од стране стручне комисије и образовне заједнице. Чланове стручне комисије чине представници надлежних образовних институција организатора EdTech2020 Западни Балкан иницијативе: представници Центра за образовне технологије на Западном Балкану, Министарства просвете, науке и технолошког развоја; Завода за унапређивање образовања и васпитања; Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Детаљније о Edtech2020 Западни Балкан можете прочитати овде.

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА

Питања о било ком делу конференције и/или сајма „Дигитално образовање 2021″, можете упутити преко овог контакта. Додатне информације о конференцији и Edtech центру можете пронаћи на сајту организатора или на њиховој Facebook страници.