IX међународна конференција о истраживањима у образовању

16.11.2021. у Дубаију (УАЕ) је отворена научна конференција о истраживањима у образовању, у организацији Министарства за образовање УАЕ и Међународне асоцијације за евалуацију у образовању ИАЕ (Низоземска). У предивном амбијенту Медицинског универзитета Бин Рашид, говорили су Др Андреа Нетен (ИЕА), Др Дирк Хастед (ИЕА), Др Тијери Роше (ИЕА) и Др Амне Ал Дахак Ал Шамсија (Министарство образовања УАЕ). Домаћин је говорио о изазовима, могућностима и трендовима са којима се образовање суочава на глобалном нивоу, а посебно образовни систем УАЕ.

Током конферецније, присутни су могли да присуствују сесијама уживо, на лицу места, хибридним сесијама или онлајн сесијама, на различите теме: ИЕА студије и публикације, рано учење, ИЛСА методологије, креирање политика заснованих на подацима, компјутерска и информатичка писменост, публикације наставника. Др Мајкл Мартин и Др Ина Мулис из Међународног ТИМСС и ПИРЛС студијског центра на Бостонском колеџу говорили су о трендоваим у овим истраживањима.

Сутрадан је уводни говор професора Геоффа Мастерса из Аустралијског савета за образовна истраживања (АЦЕР) о процени дубоког учења био је савршен прелазак у дан препун занимљивих разговора и дискусија. Други дан ИРЦ-а је такође био прилика да учесници сазнају више о ИЕА као организацији и ИЛСА порталом.

Посебно је био занимљив панел који је водила Др Паулина Корснакова, о новој књизи из ИЕА истраживачке и образовне серије, Dinaric perspectives on TIMSS 2019.