EDUCATION 4.0 – нови модели образовања у условима пандемије

10.02.2021.

Истраживачка станица “Петница” и Color Media Communications у сарадњи са UNICEF-ом, Савременом основном школом и гимназијом и British Council организовали су међународну онлине конференцију о новим моделима образовања у условима пандемије под називом EDUCATION 4.0.

На отварању конференције први потпредседник Владе Србије и министар просвете науке и технолошког развоја Бранко Ружић говорио је о Мастер 4.0 програмима који су настали у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и невладине непрофитне организације иницијативе „Дигитална Србија“ како би се повезала савремена IT знања са пословним вештинама потребним за развој производа и услуга.

Поред великог броја говорника из сфере образовања, привреде и IT-а, на конференцији је говорио и др Бранислав Ранђеловић , директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и навео да Завод, као и сам образовни систем нису чекали март 2020. године да почну да се баве дигитализацијом. Тиме се Завод бави још од 2018. године када је основан Центар за образовну технологију чији је основни задатак управо увођење новина у наставу у технолошком смислу, као и помоћ нашим наставницима да се што боље снађу у новом дигиталном окружењу.