Унапређење безбедности у образовном систему Србије

17.08.2023. Пројекат који спроводи Асоцијација ДУГА у сарадњи са Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, носи назив “Унапређење безбедности у образовном систему у Србији“. Већ у току августа месеца на акредитован програм едукација намењен просветним и стручним сарадницима у систему образовања, учесници ће моћи да се пријаве путем онлине форме, а сама реализација програма ће почети у септембру. Програм је интерактиван и учесницима пружа знање и вештине из области безбедности и концепта безбедносне културе.

Кроз тренинге, просветни радници и стручни сарадници у систему образовања, поред знања и вештина које ће усвојити учесници имаће и бројне позитивне ефекте у будућности! Поред једног од основних задатака/ефеката тренинга који се базира на стварању благостања, толеранције и међугенерацијског разумевања и подршке, јесте и побољшање односа између младих у пољима физичке безбедности, психолошког благостања, развоју самопоуздања, као и очување поверења у образовном систему. Здрава, толерантна и безбедна средина у којој растемо и развијамо се јесте кључ наших будућих успеха.

Пројекат „Унапређење безбедности у образовном систему у Србији “ реализује се уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији и Владе Шведске у оквиру пројекта „Консолидовање процеса демократизације у сектору безбедности у Републици Србији “. За садржину овог материјала искључиво је одговорна Асоцијација ДУГА и та садржина нипошти не изражава званичне ставове Мисије ОЕБС-a.