Позив за учешће у обуци „Онлајн и хибридна настава у дигитално компетентној установи“

У оквиру пројекта Нова писменост, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања у сарадњи са Иницијативом „Дигитална Србија“ и Фондацијом PROPULSION Фонд организује обуку Онлајн и хибридна настава у дигитално компетентној установи. Ова обука намењена је наставницима, стручним сарадницима, директорима и просветним саветницима из основних и средњих школа, те школских управа са територије Републике Србије.

Обука ће бити отворена од 3. јуна 2022. године у 10 часова и трајаће 4 недеље. Биће организована у онлајн окружењу и модерисана. У фокусу обуке је образовно искуство које ће полазници стећи учећи у онлајн простору и формирање вредносних судова утемељених у том искуству. Такође, током обуке полазници ће стећи увид у препоручене начине коришћења расположивих образовних ресурса (попут РТС часова) у циљу успостављања функционалне хибридне наставе у својим школама.

Полазници који успешно заврше све предвиђене активности и проуче све материјале добиће уверење о успешно савладаном програму неформалног стручног усавршавања у трајању од 32 сата.

Наставници, стручни сарадници, директори и просветни саветници заинтересовани за похађање ове обуке потребно је да попуне ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР до уторка 7.06.2022. у 23:59h.

Пријављеним полазницима биће достављени параметри за приступ платформи за онлајн учење Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања у периоду од петка 3.06.2022. године до среде 8.06.2022. у зависности од тренутка њиховог пријављивања на обуку.