Селфи академија дигиталних школа

21.03.2022. Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања са задовољством најављује успостављање Селфи академије дигиталних школа – онлајн заједнице европских школа из Ирске, Литваније, Србије и Шкотске у оквиру које постојеће Дигиталне школе (школе ментори) уз помоћ националних ментора деле искуства, препоруке и стручност са школама чланицама Селфи академије дигиталних школа (школе чланице).

Школе ментори препознате су и валидиране у оквиру Дигитална школа – европског пилот програма, док су школе чланице одабране на јавном позиву Завода.

Школе ментори Школе чланице Национални ментори
Прва крагујевачка гимназија, Крагујевац ОШ „Бранко Радичевић“, Владичин Хан Катарина Вељковић, наставница информатике
Техничка школа Ужице ОШ „Светозар Марковић“, Краљево Владан Младеновић, наставник физике
Техничка школа Зајечар ОШ „Авдо Међедовић“, Нови Пазар
ОШ „Петар Лековић, Пожега ОШ „Свети Сава“, Косовска Митровица
ОШ „Бранислав Нушић“, Београд Шеста београдска гимназија, Београд
ЕТШ „Никола Тесла“, Ниш Гимназија, Врњачка Бања
ОШ „Нада Поповић“, Крушевац ОШ „Исидора Секулић“, Шајкаш
ОШ ,,Сестре Радовић“, Белосавци
Техничка школа „Павле Савић“, Нови Сад

Током наредних годину дана биће изграђен и процењен менторски процес као вид помоћи школама у промени и унапређењу њихове дигиталне праксе. Након преузимања и почетне анализе резултата Селфи самовредновања, школе чланице имаће прилику да се повежу са препознатим дигиталним школама, које ће бити њихови дигитални ментори. Школе ментори поставиће ресурсе на платформу Селфи академије дигиталних школа. Школе чланице користиће ове ресурсе уз подршку националних ментора и школа ментора, унапређујући одабране Селфи области: Руковођење, Инфраструктуру и опрему, Континуирани професионални развој, Наставу и учење, Вредновање и Дигитална компетенција ученика.

Поред тога, STEAM и Онлајн настава и учења представљаће трансверзалне теме у свакој од наведених области.

Свим школама учесницама и националним менторима желимо пуно успеха у настојању да подрже процес одговорне и сврсисходне дигиталне трансформације!